Ciolacu, despre protestele din muzee: Şi eu sunt nemulţumit de multe, dar nu să boicotez nişte copii să viziteze

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre protestul angajaţilor din muzee, că şi el este nemulţumit de multe, dar nu i-a trecut prin cap să boicoteză nişte copii să viziteze, precizând că la acest şantaj nu va răspunde, iar calea cea mai corectă este ca în perioada următoare să se aşeze la masă, Premierul a mai spus că dacă va fi nevoie, va apela la alţi miniştri şi merg să aibă grijă de muzee în Noaptea Muzeelor. Ciolacu a mai afirmat că face un apel la aceştia să îşi facă serviciul pentru care au fost angajaţi.

”Am avut o discuţie cu doamna ministru al Culturii şi eu sunt nemulţumit de foarte multe lucruri dar nu mi-a trecut prin cap să boicotez nişte copii să viziteze muzeele. Din punctul meu de vedere, o să fac un apel la dânşii să îşi facă serviciul pentru care au fost angajaţi”, a spus premierul la Constanţa.

El a precizat că la un asemenea şantaj el nu va răspunde.

”Calea cea mai corectă este ca în perioada următoare să ne aşezăm la masă şi dânşii să îşi facă slujba pentru care sunt plătiţi, cum şi eu sunt plătit din impozitele mele şi ale dvs. Înţeleg că este an electoral, că există nemulţumiri, dar trebuie să avem şi un dialog şi nu îmi aduc aminte până acum să nu fi stat cu vreo categorie la masă, decent, şi stând de vorbă punctual. La şantaj, îi anunţ oficial că nu voi răspunde. Dacă e nevoie, voi apela la alţi miniştri, şi mergem noi să avem grijă de muzee în Noaptea Muzeelor”, a menţionat Ciolacu.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural.

Muzeul Municipiului Bucureşti a anunţat că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediţia din acest an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: