Ciolacu, despre Schengen: Aşteptăm decizia Olandei privind Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

România aşteaptă să afle dacă Olanda va susţine aderarea Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie europeană, pentru a lua o decizie în dosarul Schengen, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ce are loc pe 4 şi 5 decembrie, nu are pe agendă un vot privind aderarea României şi Bulgariei.

„Olanda a avut alegeri pe data de 22 noiembrie. Nu a avut timp să înceapă procedura prim-ministrul actual să supună votului Parlamentului, pentru că au fost alegeri. Era mai mult ca şi sigur că nu se va discuta în JAI-ul din 4 şi 5 decembrie, dar a rămas pe ordinea de zi pentru a se propune o şedinţă JAI extraordinară în cursul lunii decembrie. Aşteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce priveşte Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România”, a spus şeful Executivului.

Referitor la dialogul recent cu Austria, Ciolacu a precizat că nu a avut „nicio discuţie directă cu cancelarul Nehammer”.

„Urmează cu certitudine, după ce mă întorc în România, să avem anumite discuţii. Au fost discuţii la nivel de ambasadori şi alte contacte a avut şi domnul ministru de Interne”, a completat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL