Skip to content
Politică

Ciolacu discută doar cu Nicolae Ciucă şi spune că PSD nu susţine un guvern minoritar: Credeţi că Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă?

Inquam Photos/George Calin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, miercuri, la sediul partidului, discuţiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, el precizând că a avut o discuţie telefonică cu acesta inclusiv în cursul acestei dimineţi. Ciolacu precizează că în PSD există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar şi că nu există o negociere cu conducerea PNL, el arătând că Florin Cîţu nu este ”decizional” în aceea ce se întâmplă în acest moment în România”.

Preşedintele PSD a fost întrebat despre întâlnirea pe care liderii PSD au avut-o, marţi seară, la Vila Lac, cu premierul desemnat şi preşedintele PNL Florin Cîţu.

Nu cred că are importanţă dacă există sau nu întâlniri. Şi astăzi de dimineaţă am stat de votbă telefonic cu prmeierul desemnat, încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Ciolacu.

El a precizat că speră ca astăzi, în Camera Deputaţilor, să treacă legea de plafonare a preţurilor la energie.

Despre negocierile pentru formarea guvernului, preşedintele PSD a spus că el are o comunicare cu premierul desemnat.

Consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent că sunt la Putere sau Opoziţie, să am acest dialog, nu am negocieri cu conducerea PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize şi să fie parte la rezolvarea crizei, de aceea am înaintat 10 măsuri pe care orice guvern învestit trebuie să le ia. Dacă nu, le vom face prin legi, în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Despre concluziile discuţiilor, Ciolacu a spus: ”În interiorul partidului există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar”.

Întrebat despre faptul că liderul PNL Florin Cîţu nu doreşte cooptarea PSD în Guvern, cu miniştri, Ciolacu a răspuns: ”Dumnevoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *