Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ciolacu, echipă cu Dîncu și Grindeanu pentru șefia PSD? Romașcanu: De curând, domnul Dîncu a avut o problemă

PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit despre echipa cu care Marcel Ciolacu va candida la Congresul care va avea loc în iulie. Potrivit lui Romașcanu, Ciolacu l-a invitat pe Sorin Grindeanu să facă parte din echipa sa, însă ex-premierul nu a luat o decizie în acest sens. „Ar fi un câștig dacă ar veni Grindeanu lângă noi”, a precizat Romașcanu.

Și Vasile Dîncu a fost invitat să facă parte din echipa PSD, însă, afirmațiile făcute în urmă cu două săptămâni i-au închis ușa deocamdată fostului vicepremier. „Va trebui să lămurească anumite declarații și va trebui să aibă o discuție nemijlocită cu oamenii din sud, care au câștigat alegeri”, spune acesta.

„Domnul Grindeanu încă nu e membru al PSD. Domnul Ciolacu i-a făcut invitații în nenumărate rânduri. Așteptăm decizia lui. Este o valoare. A fost prim-ministru. Îl avem lângă noi și pe Mihai Tudose, care a fost și dumnealui prim-ministru. Ar fi un câștig dacă ar veni Grindeanu lângă noi (…).

Domnul Ciolacu l-a invitat oficial pe domnul Dîncu de ceva vreme să se alăture echipei pentru că este și a fost o voce importantă a stângii românești. Dar de curând, domnul Dîncu a avut o problemă: i-au schimbat niște considerații care au perturbat liniștea în zona de sud a țării. Nu știu dacă i s-a închis ușa, dar va trebui să lămurească anumite declarații și va trebui să aibă o discuție nemijlocită cu oamenii din sud, care au câștigat alegeri. Până la urmă, voturile sunt cele care spun cât ești de bun și ce aderență ai la public. Să aibă această discuție, să se facă înțeles, dacă cumva a fost greșit înțeles și mai departe să își găsească susținerea pentru a fi în echipă”, a declarat Lucian Romașcanu, la Puterea Știrilor.

Amintim că sociologul Vasile Dîncu, care a fost propus la începutul anului de organizația PSD Bistriţa-Năsăud pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional la partidului, a agitat spiritele în PSD, declarând că “filialele PSD din sudul țării nu reprezintă nimic din punct de vedere politic”.

În urmă cu două săptămâni, Vasile Dîncu a spus că e nevoie de o „redemocratizare” a partidului, afirmând că „sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”.

„Mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului (…). Nu sunt atât de narcisist să cred că singur aș putea să schimb cumva viața partidului. Este vorba de o echipă. Dacă voi găsi o echipă, de program știu eu cam ce ar trebui făcut, sigur că iau și sugestii de la alții, dar este nevoie de echipă și de instituționalizare. (…) În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”.

1 comentariu la “Ciolacu, echipă cu Dîncu și Grindeanu pentru șefia PSD? Romașcanu: De curând, domnul Dîncu a avut o problemă

  1. Romascane, in sud poti sa pui si-un kkt pe liste, nimeni nu se uita sa citeasca ce scrie p-acolo, aia voteaza cum au votat si pan-acuma, cum le-a zis primarul. Aia inca traiesc cu nostalgia ceausismului. Ala care era de-al lor si dintre ei. Pana sa vina in psd, ce alegeri a castigat Olguta? Canci, nimic, si acuma se da mare castigatoare de alegeri si aducatoare de voturi? Stati linistiti, o sa vedeti la parlamentare cam pe unde sunteti, cu toate strategiile voastre „aducatoare” de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *