Skip to content
Politică

Ciolacu: Este exclus ca PSD-ul să mai voteze vreodată un guvern al PNL

Inquam Photos/George Călin

Preşedintele PSD răspunde criticilor aduse de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, propunerilor făcute în programul de guvernare al PSD, Marcel Ciolacu afirmând că nu ştie „ce ceaiuri ia, dimineaţa, seara” Florin Cîţu.

Liderul social-democrat susţine punerea în transparenţă a proiectului de buget pentru anul viitor, nu neapărat votarea acestuia de către actualul Parlament, şi consideră că „pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?”.

Vă spun eu cum văd situaţia cu domnul Cîţu. El în loc să vină să explice românilor cum a reuşit performanţa să împrumute această ţară la o dobândă de 4,74 – cea mai mare dobândă pe care o plăteşte un stat al UE, cum, să ne explice cum timp de 10-15 ani vom plăti aceste împrumuturi de aproape 100 de miliarde până în acest moment (…)

Noi vrem un singur lucru de la domnul Cîţu şi de la domnul Orban: să vină cu proiectul de buget în transparenţă, nu le cere nimeni să vină acuma să îl voteze în Parlament să spună că le stricăm noi bugetul. Vino în transparenţă, spune-le românilor exact cum va arăta România anului 2021, ce faci cu pensiile cu alocaţiile, cu taxele şi impozitele! Nu-i păcăli şi nu-i minţi să le iei votul!”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR.

Acesta l-a criticat dur pe ministrul Finanţelor Publice, spunând că Florin Cîţu „este un dezastru pentru România” şi că acesta „stă la Facebook, se filmează prin birou, pe acolo”. „Omul nu ştiu ce ceaiuri ia el dimineaţa, seara. Acest om este un mitoman, omul minte cum respiră. Uitaţi-vă la el, a găsit el într-un calculator că impozitează PSD-ul bisericile… Omul din asta trăieşte. Nu am niciun apetit să stau să comentez tâmpeniile spuse de ministrul Finanţelor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD s-a declarat, de asemenea, „foarte îngrijorat dacă finanţele României au ajuns pe mâinile domnului Cîţu”. „Să ştiţi că pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum, când n-a îndatorat-o nimeni, niciodată? Eu nu vorbesc de împuşcat, nu, Doamne fereşte!”, a mai declarat preşedintele PSD. Acesta a adăugat că „este exclus ca PSD-ul să mai voteze vreodată un guvern al PNL”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *