Ciolacu: Există acel patriotism local al fiecăruia dintre noi, „domnule, cum să-mi desfiinţezi mie primăria?”

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, şa Summit-ul Autorităţilor Publice Locale din România, că există acel patriotism local al fiecăruia dintre noi, unde te-ai născut, „domnule, cum să-mi desfiinţezi mie primăria?”, precizând că ”trebuie să găsim soluţii, poate nu neapărat desfiinţăm, dar anumite servicii, licitaţiile, să fie gestionate la nivel de consiliu judeţean”.

”Vreau, prin reorganizarea ministerelor, să avem un serviciu unic în fiecare minister în ceea ce priveşte avizarea, şi avizele solicitate de administraţia locală, dar şi avizele solicitate de către populaţie pentru aceste proiecte. Nu cred, indiferent despre ce ministru vorbim, nu cred că ştie în acest moment câte solicitări de avize sunt de la dumneavoastră, unde sunt blocate, de cât timp, care sunt totuşi prioritare, pentru că vorbim de absorbţia fondurilor europene. Nu mai funcţionează lucrurile aşa. Fiecare minister, vorbind de digitalizare, are propriul sistem de digitalizare. Fiecare primărie are propriul sistem de digitalizare, noi având românul cu cea mai mare companie în această zonă! Despre ce vorbim? Sistemele trebuie să fie unice, atât la nivelul administraţiei centrale, cât şi locale”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că, ”până la o reformă administrativă, avem consiliile judeţene, avem preşedinţi de consilii judeţene cu aceeaşi stabilitate administrativă, pe patru ani de zile”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: