Ciolacu: Faţă de anul trecut, am ajuns în acest moment la 1,6 milioane de hectare irigate

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că faţă de anul trecut, Guvernul a pornit de la irigaţii pe 750.000 de hectare şi au ajuns în acest moment la 1,6 milioane de hectare irigate, el precizând că România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte securitatea alimentară. El a subliniat că i-ar fi ajutat foarte mult să aibă sume prinse în PNRR şi nu scoase din PNRR, cel puţin 3 milioarde de euro şi a anunţat că va veni cu propunere şi la Ministerul Finanţelor să facă aceste investiţii multianuale, astfel încât să se mărească hectarele care pot fi irigate.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după ce a vizitat, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la sistemul de irigaţii SPA Nămoloasa, că este evident că avem o secetă acută, în primul rând în zona de sud şi est şi sunt afectate în jur de două milioane de hectare. El a precizat că a avut deja o discuţie preliminară cu ministrul Finanţelor şi ministrul Agriculturii, şi a rămas că cei doi vor revedea priorităţile din bugetul Ministerului Agriculturii, care este cel mai mare buget post-decembrist.

”Cred că avem, faţă de anul trecut, până acum, dublul plăţilor directe din bugetul de stat iar cu ceea ce venim acum, pentru calamităţi, pentru cele două milioane de hectare, aproape triplăm suma din bugetul de stat”, a completat Ciolacu, arătând că zona este calamitată deja la al treilea, al patrulea şi al cincilea an şi de aceea trebuie venit cu investiţii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: