Skip to content
Politică

Ciolacu: Guvernul a introdus taxa pe coronavirus, adică a dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că „Guvernul a introdus taxa pe coronavirus” și, în schimb, a oferit românilor „amenzi la grămadă, după bunul plac”. Social democratul subliniază că „nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa” și acuză Guvernul PNL că încearcă astfel să-şi acopere gaura din buget.

Guvernul a introdus taxa pe coronavirus. A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste şi nu ştie nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. Amenzi în valoare de 570 de milioane de lei! Amenzi date la grămadă, după bunul plac. Una e să-i sancţionezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauţi nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit. Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depăşeşte sumele alocate pentru echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu şi-a făcut deloc treaba şi a pus toată presiunea pe cetăţeni„, a postat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD a subliniat că atunci „când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa„, de şase ori salariul mediu net, iar totalul sancţiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, „depăşind impozitul pe profit colectat în acelaşi interval„, nu mai e vorba doar de contravenţii, ci de „o taxă mascată” prin care Guvernul PNL „îşi acoperă gaura pe care şi-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia„.

1 comentariu la “Ciolacu: Guvernul a introdus taxa pe coronavirus, adică a dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste

  1. Politica mai nou înseamnă să insulți inteligența publicului. Amenzile date de structurileMAI și asimilate ( nu de guvern!!!) se duc în contul primăriilor. Cine are cele mai multe primării? PSD, da. Deci amenzile se duc în conturile PSD-ului (simulacrul acela de anticorupție nu a modificat nimic – doar s-a trimis pe tușă niște oameni incomozi și câțiva care nu mai suportau căpăstrul). Ce ar face un partid de stânga cu majoritate în parlament? Modifică ordonanța. Stabilește un termen de eșalonare pe 10-20 ani. Scutește persoanele care au venituri disproporționate în raport cu cuantumul amenzii. Orice măsură. Dar nu gargară ieftină. Dar primarii PSD au nevoie de acești bani și au fost publicate instrucțiuni pentru creșterea numărului de amenzi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *