Skip to content
Politică

Ciolacu: Guvernul Cîţu trebuie să plece! Acum este o moțiune de cenzură. PSD va participa

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Cîțu. „PNL, USR și Iohannis nu vor binele acestei țări, vor doar binele lor”, a spus liderul PSD.

Vedem cum arată România normală a domnului Iohannis. Avem o criză economică majoră, o criză sanitară, iar acum USR și PNL au provocat și o criză politică fără precedent. (…) Încă de joi PSD a prezentat public moțiunea de cenzură. Am arătat și 157 de semnături legale. Am invitat atunci USR PLUS și AUR să discutăm pe marginea textului și să depunem împreună o moțiune care să aibă minimum 234 de semnături.

USR PLUS a ales însă o alianță cu AUR și cu aroganța specifică nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici gestul minim de a transmite textul moțiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-și crește vizibilitatea publică.

Acum creatorii acestei crize ar dori ca PSD să decidă cine câștigă dintre USR și PNL, eventual PSD să stabilească și cine câștigă congresele de la PNL și USR. Prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. USR PLUS a anunțat deja că rămâne în Guvern. Cu alte cuvinte, o să ne trezim tot cu Barna, Ghinea, Năsui cu ocazia acestui nou șantaj.

Am văzut că nici președintele Iohannis nu-și dorește adevărata stopare a acestei crize. Dl președinte nu trebuia doar să constate ceea ce-i repetăm noi de un an încoace, că USR știe doar să strice. Iohannis trebuia să recunoască public că opera sa, coaliția pierzătorilor, este un eșec. Este clar pentru toată lumea că PNL, USR și Iohannis nu vor binele acestei țări, ci vor doar binele lor”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, duminică, despre faptul că parlamentarii PSD nu vor arbitra disputa USR-PNL. „Acum este o moțiune de cenzură. PSD va participa. Nu vă așteptați ca PSD să intervină în disputa dintre USR și PNL. Nu poți să folosește PSD și tu prin spatele ușilor să negociezi sau să faci un șantaj. Eu nu vreau să-mi car colegii pe la DNA pentru că au participat la un șantaj.

Nu ne-am sucit și nu ne-am schimbat discursul. Guvernul Cîțu este deja plecat. Indiferent de acest joc și mascaradă, Guvernul Cîțu pleacă. Ceea ce pe mine personal m-a întristat a fost că domnii Barna, Cioloș, Simion nu ne-au trimis textul moțiunii„, a spus Marcel Ciolacu.

 

Liderul PSD a vorbit despre moțiunea de demitere a Guvernului Cîțu. „Dacă moţiunea USR-AUR va ajunge la vot în plen, PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul. Vom merge până la capăt, la anticipate.

Dacă moțiunea alianței USR PLUS-AUR nu ajunge în plen, suntem dispuşi să discutăm, să semneze moţiunea noastră şi o depunem în 10 minute. Guvernul Cîţu e deja plecat. Indiferent de toată această mascaradă suportată de toţi românii, Guvernul Cîţu pleacă. PSD-ul va participa de BPR-ul de luni“, a precizat Marcel Ciolacu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *