Ciolacu: Hotărârea CCR trebuie să conțină argumente puternice. Altfel, vorbim vulnerabilitatea sistemului democratic

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, candidat la preşedinţie, a notat, într-un mesaj postat pe Facebook cu referire la hotărârea CCR în cazul candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, că laa prima vedere aceasta pare disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales. CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri și aceasta să conțină argumente legale și constituționale puternice, precizează Ciolacu.

“Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuție serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curții Constituționale”, a adăugat el.

Mesajul liderului PSD:

“Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales.

Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației.

Sub aceste aspecte, consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri și aceasta să conțină argumente legale și constituționale puternice.

Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuție serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curții Constituționale”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: