Ciolacu: Îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor

sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că îşi doreşte ca până la 1 ianuarie să fie promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor şi a precizat că va avea un impact în primul an, pe întreaga anvelopă pentru pensii, care este de 100 de miliarde de lei, cu o creştere până la 15%, minimum cu rata inflaţiei. Ciolacu a mai spus că uele pensii vor avea o creştere de 5%, cele mari, iar altele mici vor avea o creştere şi de 40%, unele de 20%.

„Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, cea prevăzută în cererea de plată numărul 4”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, la Digi24,ro, afirmând că sunt trei scenarii făcute cu Banca Mondială.

„Eu merg pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia, cea în care se închid foarte mult inechităţile. De exemplu sunt oameni care au muncit 30 de ani şi au pensie de la CAP de 1.000 de lei sau 1500 de lei. Nu exista contribuţie pe timpul lui Ceauşescu. Ce să fac? Să îl scot din mormânt să îl cert? (..) Sunt nişte inechităţi”, a completat premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că va avea un impact în primul an, pe întreaga anvelopă pentru pensii, care este de 100 de miliarde de lei, cu o creştere până la 15%, minimum cu rata inflaţiei”.

Despre creşterea pensiilor, Ciolacu a mai arătat că unele pensii vor avea o creştere de 5%, cele mari, iar altele mici vor avea şi de 40%, unele de 20%.

„Se va explica foarte clar, nu am nicio reţinere să vin, după ce vom avea deja dragtul trimis la Comisie, o să venim în spaţiul public, doamna ministru, şi vom explica. Cam acestea sunt principiile”, a completat premierul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL