Ciolacu: În acest moment, nu sunt discuţii despre modificarea protocolului coaliţiei

FACEBOOK/MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a explicat că negocierile privind rotativa guvernamentală vor fi cu siguranţă reluate, în cazul în care sindicaliştii din educaţiei acceptă ofertat Guvernului privind majorările salariale. El a mai spus că există un protocol în vigoare al coaliţiei şi nu există nicio decizie care să îl infirme, întrebat dacă vor reîncepe şi negocierile între partidele de guvernare privind împărţirea ministerelor. Liderul social-democraţilor a mai precizat că speră ca rotaţia premierilor să aibă loc cât mai repede.

„Categoric da”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă, sindicate din educaţie acceptă oferta Guvernului privind majorările salariale, vor fi reluate negocierile pentru rocada guvernamentală.

Chestiona dacă rămâne în vigoare protocolul sau vor fi iar negocieri privind împărţirea ministerelor, liderul PSD a răspuns: „În acest moment, avem un protocol”.

„Nu avem altă decizie care să îl infirme. Presupun că fiecare dintre noi avem dreptul să şi vorbim, să şi negociem. În acest moment nu sunt discuţii despre modificarea protocolului”, a completat Ciolacu.

„În primul rând, să avem închisă greva profesorilor”, a mai precizat preşedintele social-democraţilor.

Întrebat când ar putea avea loc rotaţia premierului, Ciolacu a replicat: „Cât mai repede”.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis amânarea discuţiilor privind rotaţia premierilor, care trebuia sa aibă loc în luna mai, în contextul grevei profesorilor care sunt nemulţumiţi de salariile din învăţământ.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: