Ciolacu: În cea mai democratică ţară din lume, SUA, economicul influenţează politicul

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat că în cea mai democratică ţară din lume, SUA, economicul influenţează politicul şi „prea mult timp în România politicul a influenţat economicul” şi trebuie să ajungem în situaţia în care sunt Statele Unite. „Cumva veniturile încep să se uniformizeze. E adevărat, e încă diferenţă foarte mare”, a mai spus liderul PSD.

„În cea mai democratică ţară din lume, SUA, economicul influenţează politicul. Noi în această etapă vom trece. Prea mult timp în România politicul a influenţat economicul. Acolo trebuie să ajungem. Economicul să influenţeze deciziile politice. În momentul în care ai intrat în politică nu ai voie să ai activităţi economice”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu acordat postului România TV realizat la volanul maşinii sale, într-o plimbare prin Capitală.

Premierul a mai precizat că veniturile încep să se uniformizeze, deşi încă există o diferenţă foarte mare.

„Cumva veniturile încep să se uniformizeze. E adevărat, e încă diferenţă foarte mare. E foarte important ca tinerii care au studiat în străinătate, chiar şi cei care au studiat în străinătate, să se întoarcă. Îţi poţi deschide o afacere mult mai uşor aici. Altă nevoie de capital. Pe mine şi pe mama lui Filip nu ne-ar demola ceva mai mult decât ca Filip şi soţia lui să plece să muncească în străinătate. E decizia lor, nu pot să le influenţez decizia”, a completat liderul PSD.

El a mai spus că a văzut abordarea premierilor de până acum şi toată lumea începe să vorbească despre diasporă când se apropie alegerile.

„În schimb, am văzut abordarea premierilor de până acum. Când se apropie alegerile, toată lumea începe să vorbească despre diaspora. Sunt două perspective diferite. Una e ce trebuie să faci pentru românii care sunt plecaţi şi să recunoşti că eşti bolnav, că 5-6 milioane de români sunt plecaţi. În deplasările externe sau când vin la tine premieri omologi din ţările unde comunităţile româneşti sunt foarte mari e bine să te implici direct. M-am văzut cu cancelarul Scholz, cumva românul să fie tratat în Germania la fel ca germanii. Ai o dublă provocare să faci ceva pentru români, ei aleg dacă rămân sau se întorc. Eu nu mă bag peste decizia nimănui, eu am datoria să-ţi creez oportunităţi, deciziile îţi aparţin. Dacă decizi să rămâi în Italia, eu vreau ca religia ta să fie respectată şi acceptată”, a mai precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai vorbit despre salariul minim european.

„Vine salariul minim european. Are nişte indicatori. Competitivitate, putere de cumpărare, se raportează la fiecare stat, nu poţi să impui. Dar deja ne vine un program european. Nu se vor întoarce românii dacă nu ai after-school, grădiniţe. Viaţa s-a schimbat, copiii nu mai sunt crescuţi de bunici. Nu mai există mamă casnică, s-au schimbat mentalităţile. Un om vrea să vină acasă când ştie că are unde să ducă copilul la creşă, la grădiniţă, la şcoală. Avem vârf de forţă de muncă în România”, a conchis liderul social-democraţilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: