Skip to content
Politică

Ciolacu: În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru R. Moldova

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că a susţinut, la şedinţa PES de la Bruxelles de pregătire a Consiliului European, necesitatea acordării statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

În şedinţa de astăzi a PES, de pregătire a Consiliului European, am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Totodată, am pledat pentru proiectul României de a deveni un jucător regional activ, un hub pentru stabilitatea şi dezvoltarea regiunii, pornind de la reconstrucţia Ucrainei”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu a transmis şi pe Twitter un mesaj în care spune că liderii sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei.

Vă spunem bun venit PES – PSE. Liderii sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. PSD va acţiona pentru a face din România un actor regional activ, un hub de stabilitate şi dezvoltare pentru ţările vecine şi un jucător major pentru reconstrucţia Ucrainei”, a transmis Ciolacu.

Preşedintele PSD a avut o întâlnire şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit.

„Îi mulţumesc Comisarului European pentru Muncă, Nicolas Schmit, pentru disponibilitatea de a identifica împreună soluţii în vederea optimizării PNRR pe zona de pensii. M-a bucurat totodată deschiderea sa în ceea ce priveşte solicitarea noastră de finanţare, din bani europeni, a unor mecanisme compensatorii pentru acoperirea creşterii preţurilor la energie, alimente şi carburanţi pentru categoriile cele mai vulnerabile”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Întâlnire constructivă cu Nicolas Schmit. Am apreciat disponibilitatea comisarului pentru un plan de redresare echitabil pentru România pe probleme sociale şi pensii. Am salutat aprobarea Directivei europene privind salariul minim şi am reamintit sprijinul PSD pentru problemele importante care ne preocupă”, a transmis el şi pe Twitter.

Marcel Ciolacu efectuează, joi, o vizită la Bruxelles. El a avut întâlniri şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor – Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux şi cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministru al Economiei şi al Muncii.

Ciolacu are programată şi o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *