Skip to content
Politică

Ciolacu: Încercăm mâine să facem un plen fizic la Senat, să schimbăm secretarul care nu s-a mai prezentat la serviciu

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirmă că marţi social-democraţii vor încerca schimbarea din funcţie a secretarului Senatului României şi a membrilor Biroului Permanent al camerei superioare a Parlamentului, susţinând că activitatea Senatului este blocată pentru ca legea care conferă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor să nu fie pusă pe ordinea de zi.

„Încercăm mâine să facem un plen fizic la Senat, să schimbăm secretarul care nu s-a mai prezentat la serviciu.

Tot Senatul este blocat, deci legislativul în România, camera superioară, Senatul, este în acest moment blocat ca nu cumva această lege care ar conferi dreptul Parlamentului de a spune când este data alegerilor să nu cumva să fie prinsă pe ordinea de zi. Să fie un plen fizic şi să schimbăm membrii Biroului Permanent şi mâine se va vedea exact ce forţe politice vor să fie alegeri pe 6 decembrie, cele care boicotează deja de două săptămâni Senatul, în speţă PNL-ul şi USR-ul, şi forţele politice care iau în considerare ceea ce spun specialiştii, că aceste alegeri nu trebuie să fie pe data de 6 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, într-o emisiune la TVR.

Acesta a adăugat că, în funcţie de prezenţa la şedinţa de marţi a Senatului, se va vedea care sunt partidele care vor organizarea de alegeri pe 6 decembrie.

Retorica de televizor se termină când vom vedea mâine, care forţe politice vor şi prezente la Senat şi care nu. Se limpezesc apele”, a opinat Ciolacu.

Liderul PSD a criticat dur actualul Guvern pentru decizia de organizare a scrutinului general luna viitoare.

Atâta timp cât mor oameni, eu îi condamn. Astfel de decizii nu trebuie luate când e vorba de vieţi omeneşti. Nu poţi să ieşi să spui că românii sunt de vină fiindcă s-au îmbolnăvit şi de asta mor. (…)

Ei nu fac o distincţie între a fi demnitari şi ministru al Guvernului şi prim ministru cu anumite responsabilităţi şi a intra în campania electorală. E un talmeş-balmeş”, a mai declarat Ciolacu.

Întrebat dacă în opinia sa vor fi organizate, în cele din urmă, alegeri pe 6 decembrie, Cilacu a răspuns: „În acest moment atât preşedintele, cât şi PNL, indiferent de câţi români mor şi de câte cazuri vor fi pe zi, doresc să fie alegeri pe 6 decembrie. Decât o decizie la nivel european să-i poată stopa din această aventură în care antrenează întreaga Românie.

Este o aventură în momentul acesta să facem alegeri şi vom plăti cu toţii aceste costuri. (.. .) Şi nu e vorba de costuri economice, vom plăti costuri în vieţi omeneşti. Ăsta e adevărul, e crud, dar ăsta e adevărul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *