Skip to content
Politică

Ciolacu insistă pentru taxarea companiilor cu profituri mari: ”Faci bani în România, aici plătești impozitele”. Liderul PSD vrea să umble și la TVA

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu insistă asupra taxei de solidaritate, redenumită taxă pentru sănătate și educație, explicând că pe timpul pandemiei unele companii au făcut profituri excepționale în România.

„Au avut niște profituri excepționale pe perioada pandemiei, pe perioada crizei energetice și acele companii ar fi trebuit să întoarcă…fiindcă s-a mărit cifra de afaceri. Mi-aș fi dorit să venim cu o taxă către educație și sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliție. Cei de la PNL au părerea lor. (…) Este pe o perioadă limitată de timp, cum a fost și pandemia asta. Este o Directivă Europeană astfel încât companiile să plătească acolo unde au profit, să nu se mai scoată profitul din țara respectivă, lucru care se întâmplă și în România. (…) Banii îi faci în România, aici plătești toate impozitele”, a spus Ciolacu.

În ceea ce privește măsurile fiscale pentru care militează PSD, Ciolacu a vorbit despre eliminarea unor excepții și deduceri fiscale pentru salarii până în 4.500 de lei.

De asemenea, Ciolacu se pronunță pentru o impozitare progresivă a pensiilor speciale. O altă măsură susținută de PSD este TVA majorat de la 5% la 9% pentru catering și alimentație publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *