Ciolacu, întâlnire cu von der Leyen. Ce subiecte a abordat Premierul

Ciolacu-von-der-Leyen
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, la Atena, o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul României a vorbit cu președinta Comisiei Europene  despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, despre eforturile făcute de ţara noastră în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR şi aderarea la spaţiul Schengen.

„Am prezentat situaţia actuală la frontierele ţării noastre şi am susţinut necesitatea unui sprijin financiar suplimentar pentru România în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii. De asemenea, am subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum şi situaţia finanţelor publice şi intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Prim-ministrul a solicitat, de asemenea, preşedintei Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

„(…) am solicitat doamnei președinte a Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a mai spus Premierul.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: