Skip to content
Politică

Ciolacu, întrebat dacă PSD va vota împotriva începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog: Vom lua decizia în funcţie de raportul Comisiei juridice a Senatului

Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat dacă PSD va vota pentru respingerea începerii urmăririi penale a fostului ministru Florian Bodog, că acest lucru va fi stabilit în funcţie de ce raport adoptă Comisia juridică a Senatului, potrivit news.ro.

„Am înţeles că este altul calendarul. Domnul Bodog a şi fost la mine. Urmează să i se prezinte în Comisia juridică. Să lăsăm toţi paşii constituţionali pe care îi are. Vom vedea după raportul Comisiei juridice”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat luni într-o conferinţă de presă cum va vota PSD în această privinţă.

Chestionat dacă PSD ar putea vota pentru respingerea solicitării de începere a urmăririi penale în cazul lui Bodog, liderul social-democraţilor a răspuns „Dacă raportul comisiei juridice este pentru respingerea solicitării. Haideţi să aşteptăm decizia comisiei juridice”.Comisia juridică a Senatului are şedinţă on-line luni, de la ora 11.00, pentru o evaluare preliminară şi stabilirea calendarului de derulare a procedurii regulamentare necesare exercitării dreptului Senatului de a aviza urmărirea penală faţă de senatorul Florian Bodog.

Ulterior, pe baza evaluării preliminare, Biroul Permanent al Senatului va fixa un termen pentru depunerea raportului de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări,  dar nu mai mult de 14 zile.

Conform Regulamentului Senatului, raportul comisiei este aprobat prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, urmând ca, în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului să voteze asupra lui.

Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, este adoptată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituţia României, republicată. Votul este secret, exprimat prin bile.

DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *