Ciolacu le cere profesorilor să revină la clase: Este vorba și de viitorul copiilor

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, participă la evenimentul dedicat finalizării lucrărilor de consolidare şi reabilitare a halei istorice Laminor, în București, miercuri 9 noiembrie 2022. Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, face „apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar”, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța de urgență de creștere a salariilor cadrelor didactice și personalului nedidactic.

„Ordonanța de creștere #imediată a veniturilor profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. Dar acest lucru trebuie completat printr-o reformă consistentă a salarizării din sistemul de învățământ. Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată.

Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog și pentru găsirea unor #soluții realiste și aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învățământ. Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am #asumat clar că viitorul Guvern va continua – cu și mai multă forță – să redea respectul și demnitatea cuvenite dascălilor.

Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar! Discuțiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba și de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfășoare conform programărilor anunțate”, arată mesajul lui Marcel Ciolacu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu prilejul Summitului CPE din R. Moldova, că nu înțelege motivele pentru care profesorii ar continua să protesteze. Șeful statului afirmă că Guvernul a dat sindicatelor tot ce au cerut și există garanții puse pe hârtie. Mai mult, Iohannis îi critică pe greviști că ar pune în pericol viitorul elevilor.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.

Guvernul a aprobat joi ordonanţa care stabileşte majorări ale salariilor în învăţământ, cu 1000 de lei brut pentru cadrele didactice şi cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic. Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat trei exemple de salarii pe care cadrele didactice le vor avea, în funcție de experiență.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: