Skip to content
Politică

Ciolacu le va prezenta sindicaliștilor bugetul alternativ propus de PSD: Îi vom invita la dialog, în direct de la proteste, pe toţi liderii sindicali aflaţi în stradă

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le va prezenta mațri, la ora 11.00, liderilor sindicali care au declanșat proteste în această lună, datele preliminare ale alternativei de buget pe care o propune PSD și le propune o consultare legată de principiile acestui proiect, anunță un comunicat de presă al PSD.

Fiindcă şi mâine sindicatele protestează în stradă împotriva austerităţii, cum fac din primele zile ale anului, îi vom invita la dialog – în direct de la proteste – pe toţi liderii sindicali aflaţi în stradă. Proiectul nostru de buget este dovada că susţinem aceleaşi principii şi credem în aceleaşi valori”, precizează comunicatul de presă.

În opinia PSD, există „resurse solide” pentru investiţii, pentru creşterea veniturilor angajaţilor, a pensiilor pentru cei vârstnici şi pentru dublarea alocaţiilor.

Adică pentru respectarea legilor ţării! Vom prelua, aşa cum am făcut şi anul trecut, toate ideile valoroase pe care partenerii noştri ni le transmit şi vom adapta proiectul de buget după discuţia de mâine”, mai precizează PSD.

Întâlnirea se va desfăşura în sistem hibrid, atât cu prezenţa fizică, cât şi online.

Marcel Ciolacu a afirmat luni că datele pe care le are PSD arată că „este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă”.

Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *