Marcel Ciolacu, despre sistemul Patriot pentru Ucraina: Cred că este prematur. Decizia se va lua în CSAT

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre posibilitatea ca România să livreze un sistem Patriot Ucrainei. Premierul a spus că decizia finală se va lua în CSAT, însă a ținut să sublinieze că îl bucură reacția Moscovei. „Înseamnă că noi contăm și are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin”, a spus premierul.

Este prematur. Decizia se va lua în cadrul CSAT, cum este și normal. Este o decizie importantă.

În schimb, am văzut reacția Moscovei. Să fim corecți, noi avem de a face cu un agresor și cu un dictator. Am văzut reacția Moscovei, undeva așa, transmis voalat, o amenințare către România.

Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova.

Rusia nu va ataca România. Rusia nu-și permite să atace România și nici nu vrea să atace România. România este membră NATO, avem un partener strategic – Statele Unite ale Americii.

Am avut o discuție telefonică cu domnul președinte, n-am intrat în detalii. A rămas că această decizie se va lua în CSAT, și în primul rând în ceea ce privește siguranța României.

Repet, nu există temeri că Rusia ar ataca România. Nu există o logică să facă Rusia acest lucru.

Pe mine mă bucură reacția Moscovei. Înseamnă că noi contăm și are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: