Skip to content
Politică

Ciolacu mai speră doar într-un semi-eșec. Cristian Pîrvulescu: Ar fi o înfrângere parțială

biografiialese.blogspot.com

Politologul Cristian Pîrvulescu susține, într-o declarație pentru PS News, că pentru Marcel Ciolacu ar fi mai convenabil ca moțiunea de cenzură să nu ajungă la vot, din lipsă de cvorum, decât să pice la vot. ”Ar fi o înfrângere doar parțială”, spune analistul.

”Nu știu dacă va fi cvorum, este foarte greu. Era o ipoteză că nu există cvorum de ședință și există foarte multe dificultăți din punctul ăsta de vedere. Am auzit mai devreme într-o conferință de presă că doamna Carmen Dan nu se va prezenta. O știam deja că erau undeva la 233-234 de voturi, deja un parlamentar de Arad era în carantină, dacă lipsesc doi nu vor avea majoritate. Pentru domnul Ciolacu ar fi probabil mai simplu să nu se țină, ar fi o înfrângere parțială. Să se țină ședința, să se voteze moțiunea și să pice ar fi mai complicat, aritmetica de data asta nu e chiar în favoarea PSD-ului. De altfel, slăbirea PSD-ului a fost constantă. Acestă demonstrație de forță a venit într-un moment foarte complicat, de aici vedeți riscurile și acțiunea disperată a domnului Ciolacu de a demonstra că PSD-ul rămâne în Cărți, pentru că în momentul ăsta dacă nu reușește, morala este că PSD-ul nu mai rămâne în cărți”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

Politologul este, de altfel, convins că moțiunea nu va trece, iar Guvernul orban va rămâne în funcție: ”Dimineață spuneam că 60% șanse nu, acum vă spun că au crescut undeva la 75% să nu treacă”.

Cristian Pîrvulescu a comentat și faptul că, în ziua moțiunii, mai mulți parlamentari PSD s-au îmbolnăvit subit, anunțând că nu vor participa la ședință.

”Acum lumea se îmbolnăvește, nu pot să pledez cu prezumția de vinovăție. Există foarte multe grupări în interiorul PSD care nu doresc ca Ciolacu  să se stabilizeze la putere, nenumărate. A fost ales în urma unui Congres atipic, singurul Congres în care se face succesiunea la un lider influent în care nu există competiție, și întotdeauna exista competiție. În 2009 a fost competiție, în 2005 a fost competiție. În 2015 nu s-a mai pus problema competiției pentru că având o bună cunoaștere a partidului Ponta s-a retras din joc, ca să nu fie umilit și să aibă în continuare o carieră de jucat. Domnul Ciolacu riscat foarte mult și cum este în situația în care poate să vadă că partidul nu este nici pe atât de departe de unit pe cât dădea impresia la Congres”, a punctat Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *