Skip to content
Politică

Ciolacu: Nu avem dreptul, în urma unor decizii politice făcute de acest Guvern, să furăm un an din viaţa copiilor

Inquam Photos/George Calin
" "

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Buzău, că politicienii nu au dreptul „să fure” un an din viaţa copiilor, criticând astfel măsura Guvernului de a trece cursurile în sistem online. Prezent la Buzău pentru a-şi lansa candidatura la alegerile parlamentare, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în toată Europa şcolile rămân deschise, iar în România acestea se închid, contrar recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În drum spre Buzău, am tot vorbit cu domnul Rafila. Eu nu sunt un specialist, însă recomandarea OMS în acest moment este ca şcolile să rămână deschise. În toate statele europene şcolile sunt deschise. Nu avem dreptul, noi politicienii, în urma unor decizii politice făcute de acest Guvern, să furăm un an din viaţa copiilor.

" "
" "

Să le luăm copiilor dreptul de a se educa. Că sunt incompetenţi şi nu au ştiut după 6 luni cum să deschidă şcolile, că nu ştiu cum să se implice şi că ar trebui să discute cu specialiştii e cu totul altceva. A fost în Franţa domnul Orban, în Franţa funcţionează şcolile, la noi le închid„, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele social-democrat a criticat şi decizia de a închide pieţele agroalimentare, decizie anunţată deja ca una dintre măsurile ce urmează a intra în vigoare de luni. „Am văzut şi decizia magnifică de a închide pieţele. Singurii producători autohtoni sunt în aceste pieţe. Îl anunţ pe domnu’ Orban, nu ştiu dacă a auzit de principiul vaselor comunicante, că dacă va închide pieţele se vor aglomera celelalte magazine. Adevărat, cel mai uşor este să închizi, să pui biciul pe români, să-i urmăreşti şi să le dai sancţiuni.

Ca să faci ceva funcţional trebuie să te implici şi să discuţi cu specialiştii. E un ghinion acum că cei mai buni specialişti sunt la PSD, dar am făcut un apel să venim cu toţi specialiştii la masă şi să luăm cele mai bune măsuri, dar nu. Continuă să ia cele mai proaste măsuri. După alegeri… scapă cine poate, asta este deviza”, a conchis Ciolacu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *