Ciolacu: Nu mărim taxele. Nu ieşim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite cu Comisia Europeană

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la AmCham CEO Business Forum, că „investițiile nu se pot face doar pe vorbe” și că sunt necesare garanții ferme, precizând că Guvernul nu va crește taxele. „Nu ieşim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR”, susține Ciolacu. 

„Am venit astăzi în faţa dumneavoastră alături de cei mai importanţi miniştri ai Guvernului României, pentru că avem un obiectiv comun: să stabilim ce avem de făcut împreună pentru ca firmele dumneavoastră să aibă un profit cât mai mare în acest an şi în viitor. Dacă dumneavoastră câştigaţi mai bine în România, economia ţării va avansa, iar statul va avea resurse să ducă mai multe fonduri în infrastructură, sănătate şi educaţie”, a spus premierul în discurs, potrivit News.ro.

„Vă propun să dezvoltăm împreună cinci obiective de investiţi strategice şi mecanismele de finanţare cele mai adecvate. Noi venim cu reglementări eficiente pentru facilitarea afacerilor, stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Adăugam investiţii publice record din fonduri europene, buget şi surse atrase, scheme de ajutor de stat, garanţii, granturi şi alţi stimuli economici. Dumneavoastră, investitorii americani, veniţi şi participaţi, pe lângă know how şi tehnologie, cu specialişti şi investiţii private, cu inovare şi potenţial de export”, transmis şeful Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că a setat deja un etalon de investiţii publice de minim 7% din PIB care trebuie să reprezinte o medie şi pentru următorii 4-5 ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: