Ciolacu: ONU a susținut dezvoltarea durabilă, drepturile omului și reformele structurale în România

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că „sistemul ONU a jucat un rol cheie în aducerea în România a celor mai bune practici şi a expertizei internaţionale din întreaga lume, contribuind la dezvoltarea durabilă a ţării noastre, la promovarea drepturilor şi libertăţilor omului, la reformele structurale în sprijinul grupurilor vulnerabile”.

 

„În numele Guvernului României, îmi face o deosebită plăcere să vă întâmpin astăzi aici, la Palatul Victoria, pentru a celebra împreună Ziua Naţiunilor Unite. O zi a speranţei, o zi în care putem reflecta asupra realizărilor remarcabile ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a agenţiilor sale, în efortul lor de a face lumea un loc mai bun! Organizaţia Naţiunilor Unite s-a născut din convingerea fermă că putem avea o lume în care pacea, libertatea, respectul pentru drepturile omului, respectul şi cooperarea între naţiuni sunt reale şi durabile. Astăzi îi onorăm pe cei care au crezut în această idee, pe cei care au construit această organizaţie, precum şi pe toţi cei care continuă să contribuie la afirmarea rolului Organizaţiei Naţiunilor Unite.Cu atât mai mult, astăzi – când vorbim – liderii politici trebuie să onoreze viziunea Cartei Naţiunilor Unite, lucrând pentru a pune capăt conflictelor, pentru a proteja drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, pentru a elimina sărăcia, dar şi pentru a reuşi tranziţia la economia verde şi a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la recepţia organizată de Guvernul României cu prilejul împlinirii a 78 de ani de la intrarea în vigoare a Cartei Naţiunilor Unite.

  „Pe plan global ne confruntăm cu o suprapunere de crize de mare amploare, precum conflictele care continuă să afecteze numeroase state, restrângerea spaţiului democratic, schimbările climatice, ameninţările majore la adresa păcii şi securităţii internaţionale. De la înfiinţarea ONU, imediat după încheierea celui de-al doilea Război Mondial, niciodată preocupările legate de pacea şi securitatea internaţională nu au fost mai serioase, pe fondul agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a evoluţiilor din Orientul Mijlociu, al creşterii terorismului sau al îngrijorărilor provocate de domeniul dezarmării şi controlului armamentelor la nivel global”, a mai spus Ciolacu.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL