Skip to content
Politică

PSD a propus şi va vota impozitarea pensiilor speciale cu 85%. PNL susţine proiectul

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că partidul său a propus şi se va vota în Parlament impozitarea cu 85% a pensiilor speciale.

PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL„, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Proiectul PSD este susținut și de PNL, astfel, se conturează o largă majoritatea pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, for decizional.

Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *