Skip to content
Politică

Ciolacu: PSD va fi prezent, dar nu va vota Guvernul Cîțu

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că PSD va fi prezent joi în Parlament, dar nu va vota Guvernul Cîțu. Ciolacu l-a invitat pe liderul PNL, Ludovic Orban, să iasă în fața românilor să își asume responsabilitatea că este nevoie de un guvern legitim pentru a gestiona criza

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

„Am solicitat dlui premier desemnat, dlui Cîțu să respecte legile țării și o decizie a CCR din 2007 că trebuie să vină cu alte propuneri pentru miniștrii care au fost respinși în comisii. Mai ales în contextul crizei coronavirus să vină cu altă propunere la Ministerul Sănătății, unde dl ministru nu a primit în comisie decât votul PNL.

Votul va avea loc joi, la ora 16.00. Eu chiar spunând nu o singură dată că vom respecta Constituția, legile și regulamentul, se va da votul în perioada de 15 zile.

În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîțu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Responsabilitatea creării unei majorități este a PNL. PSD este o minoritate în Parlament.

Buna credință a PNL se va vedea dacă joi la ora 16.00 va vota la vedere.

Gestionarea crizei coronavirusului în acest moment este a PNL.

Alături de colegii mei, am hotărât toți să fim prezenți joi la ora 16.00 la ședința de învestire a Guvernului Cîțu. Vedem cum evoluează lucrurile și vom decide în interiorul partidului.

Acest guvern nu merită să fie votat.

După ce răspunde dl Orban dacă votează sau nu, o să răspund și eu cum votăm.

După ce dl președinte al PNL va ieși la presă și va spune că e responsabil pentru această criză și că trebuie un guvern legitim care să gestioneze, lucru pe care USR, UDMR, minoritățile, PMP, ALDE au anunțat… Așteptăm partidul care a făcut propunerile și care are responsabilitatea.

Dl Orban să iasă în fața românilor să își asume responsabilitatea.

Am respins (invitația lui Ludovic Orban – n.red.), nu are atribute dl prim ministru să mă invite. E atributul Guvernului să dea HG pentru data alegerilor.

Nu va mai fi un congres unde ne strângem la București. Este opțiunea de videcongres. Nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru colegii mei.

În acest moment, congresul e pe data de 21 și este în tip online.

Dacă PNL va vota la vedere Guvernul Cîțu, Guvernul Cîțu nu va cădea. Singurul care a anunțat că nu votează este PSD. Rămâne o majoritate lejeră”, scrie G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *