Ciolacu: Ramona Chiriac a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze

Sursa foto: X

Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu Ramona Chiriac, iar ea „a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient”. Liderul PSD a adăugat că este vorba de o problemă personală a Ramonei Chiriac şi nu are el dreptul să vorbească despre acest subiect. Premierul a mai spus că cele două partide coaliţie au destui oameni competenţi care să deschidă lista la alegerile europarlamentare şi a precizat că urmează să aibă o discuţie pe această temă cu liderul PNL Nicolae Ciucă.

„Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile că va candida pe lista comună . a anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac. Am avut o discuţie cu doamna Chiriac. Dânsa a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient. E o problemă a dânsei personală şi eu nu am dreptul să vorbesc”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, după şedinţa conducerii PSD de la Palatul Parlamentului, întrebat de ce s-a retras Ramona Chiriac şi ce i-a transmis.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Ramona Chiriac pentru funcţia de comisar european, liderul PSD a replicat: „Nu am avut niciodată o discuţie în ceea ce priveşte comisarul României”.

„În primul şi în primul rând, această discuţie va trebuie să o am cu preşedintele României, deoarece conform decizie CCR, preşedintele României e reprezentantul în Consiliul European, unde se negociază portofoliile. România nu ştie încă ce portofoliu va avea. Cred că prin octombrie anul viitor va fi această desemnare. Deci e puţin probabil să aibă cineva o discuţie, când nu se ştie nici ce portofoliu vom avea”, a completat Ciolacu.

De asemenea, întrebat dacă a fost condiţie să intre în PSD Ramona Chiriac pentru susţinerea în funcţia de comisar european, Marcel Ciolacu a spus. „Nu am avut această discuţie. A explicat. Am stat de vorbă cu doamna Ramona Chiriac şi cunosc detalii de ce doamna Ramona Chiriac nu a vrut să continue”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL