Ciolacu: România are nevoie de o reformă administrativă

Sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că este nevoie în România şi de o reformă administrativă, care să înceapă cu localităţile care au până în 1.500-2.000 de locuitori.

Premierul Marcel Ciolacu a fost luni la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Bucureşti, la deschiderea noului an școlar. El a fost întrebat când se va ajunge în ţara noastră ca numărul şcolilor cu toaletă în curte să ajungă la zero.

„Sperăm să finalizăm. Cred că e nevoie şi de o reformă administrativă în România, dacă vreţi o părere personală, şi ea ar trebui începută cu localităţile care au până în 1.500-2.000 de locuitori. Trebuie dat acest semnal, poate nu de la alegerile acestea, la alegerile viitoare, dar în România este nevoie şi de o reformă administrativă. Trebuie să o facem şi să ne-o asumăm”, a menţionat Ciolacu.

 

Întrebat ce va face pentru a se asigura că anul viitor educaţia va primi mai mulţi bani de la buget, la standardele UE, premierul a afirmat:

 

„În primul rând, să mă asigur că nu există o risipă. Haideţi cu mine în acest colegiu şi când doriţi dumneavoastră, să am şi eu timp liber, mergem într-un colegiu din Belgia. Este acelaşi standard, primesc hrană copiii, au ateliere, clasele sunt impecabile. România este membră a UE şi aproape am ajuns la standardele… cu adevărat în Bucureşti, în municipiile mari. De aceea, repet, trebuie şi o reformă administrativă. (…) Prefer să investesc în conducători auto, în microbuze şi să strâng copiii în zone unde se face învăţământ de calitate şi la un anumit nivel. Toţi copiii trebuie să aibă aceeaşi şansă”, a adăugat premierul.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: