Ciolacu: România are nevoie de reforme administrative; este nevoie de o reorganizare

Sursă foto: Marcel Ciolacu
Sursă foto: Marcel Ciolacu

România are nevoie de reforme administrative, a declarat vineri seara, la Râmnicu Vâlcea, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, adăugând referitor la numărul de mandate ale primarilor că în situaţia în care aşa vor dori românii ele vor fi limitate la două după 2024.

Liderul PSD a subliniat importanţa discutării reformei administrative în spaţiul public.

„Nu vă fie frică de reforme, nu veţi pierde alegerile dacă veţi explica oamenilor de ce este nevoie de aceste reforme, atât la nivelul administraţiei locale, cât şi la nivelul administraţiei centrale. Este nevoie nu să dăm oameni afară, este nevoie de o reorganizare, este nevoie de o implicare mai mare a celor care în acest moment lucrează în administraţia locală şi centrală.

Este nevoie de un echilibru între veniturile din zona privată şi veniturile din zona publică. Am văzut de fiecare dată când ies şi anunţ ‘Breaking news: Ciolacu opreşte primarii, nu mai voie peste două mandate’. Nu. Este nevoie să facem o reformă administrativă a României, iar acest lucru trebuie să discutăm în spaţiu public. Acest lucru nu trebuie discutat în birourile nici guvernamentale, nici de partid. Acest lucru trebuie discutat în spaţiul public, ca oamenii să înţeleagă direcţia pe care noi vrem să o dăm României”, a afirmat preşedintele PSD.

Premierul a susţinut că nu i s-a spus să „taie mandatele” şi că România are nevoie de un moment „T zero”.

„Nicio lege niciodată nu se aplică retroactiv, toate legile se aplică din momentul în care ea este promulgată. Dar cred că este nevoie în România de un T zero, pentru că adevărul nu-l avem noi, oamenii politici sau persoanele publice, adevărul este la români. Votul este la români.

Noi trebuie să comunicăm cu românii (…), trebuie să spunem de ce luăm aceste decizii, trebuie să ne asumăm aceste decizii, să nu ne ascundem, trebuie să ne vorbim curajos. Dacă românii doresc ca după 2024 cei din administraţia locală şi centrală să aibă maximum două mandate, atunci aşa vom face.

Nu mi-a zis nimeni că acum vom veni şi vom tăia mandatele. (…) Fiecare dintre noi, pe funcţiile publice, suntem trecători. Mândria rămâne ce ai construit, ce lăsăm mai departe”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: