Ciolacu: „România e o ţară sigură. Nu va fi atacată de Rusia, cu certitudine”

Sursă foto: X

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că România este o ţară sigură şi nu va fi atacată de Rusia, „cu certitudine”, transmite Agerpres.

Liderul social-democrat a făcut afirmaţia răspunzând unei întrebări a presei despre ce ar trebui să facă România ca urmare a cazului românului arestat, recent, pentru spionaj în favoarea Rusiei şi al diplomatului rus expulzat de Ministerul Afacerilor Externe, după ce a fost declarat persona non grata.

„Ţara noastră este foarte sigură, suntem membri NATO. Rusia nu va ataca România. Este un joc, este un război şi hibrid, ţara care este supusă celui mai mare război hibrid, o ştiţi şi dumneavoastră, este Republica Moldova. Avem un stat sub un război armat, Ucraina, şi un stat sub un război hibrid, Republica Moldova. (…) România este o ţară sigură şi nu va intra în niciun război, iar Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, motivul deciziei luate de autorităţile române este că acesta ar fi desfăşurat activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: