Ciolacu s-a hotărât, Firea nu mai are ce căuta în fruntea PSD: „L-am convins pe Băluță să vină prim-vicepreședinte”

Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, cine vor fi cei doi prim-vicepreședinți cu care va face echipa pentru un nou mandat de președinte al PSD. Gabriela Firea nu se mai află în cărți.

„L-am convins pe Băluță (Daniel Băluță, primarul Sectorului 4) vină prim-vicepreședinte. Plus Grindeanu”, a anunțat Ciolacu într-o discuție cu jurnaliștii.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a anunțat pe 9 august speră  se regăsească și în viitoarea conducere a partidului rezultată după Congresul din 24 august. Firea a ținut -i aducă aminte lui Ciolacu, care nu ar dori-o în echipa sa, și ea a fost în grupul anti-Dragnea.

„Dacă ne aducem bine aminte, actuala conducere a PSD a fost aleasă tot într-un moment dificil pentru partid. Noi, practic, domnul președinte Ciolacu, domnul prim-vicepreședinte Grindeanu, domnul secretar general, Paul Stănescu, și cu mine am fost primii semnatari ai scrisorii față de activitatea fostului președinte, Liviu Dragnea. Noi ne-am asumat, atunci, acel proiect politic”, a declarat Firea după Consiliul Politic al PSD.

Întrebată dacă se va regăsi în moțiunea lui Marcel Ciolacu la Congresul PSD, și astfel în viitoarea conducere a partidului, Firea a lansat un avertisment voalat.

„Eu sper regăsesc. Ca putem avem liste pentru alegerile parlamentare, cu semnături eligibile și nu ne conteste nimeni aceste liste, atunci, de comun acord cu toți colegii din țară, în cadrul CPN-ului, am decis avem acest congres ordinar, cu o moțiune, o singură moțiune, o competiție în sensul acceptării acestei formule la Congresul din 24 august. Cred ar fi corect și cu respect pentru munca politică pe care am dus-o atunci și riscurile pe care mi le-am asumat atunci, fim în continuare împreună, până la următorul congres, când probabil se va organiza un alt tip de competiție politică”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebat, vineri, daca o va avea și pe Firea în echipa cu care se va prezenta în fata Congresului PSD de alegere a președintelui partidului, Ciolacu a evitat dea un răspuns concret. El a menționat îl va avea în echipa pe Daniel Băluță, văzut drept un înlocuitor al lui Firea la șefia PSD București.

„Candidatura statutară a președintelui, cu moțiune, cu alte cuvinte vine și cu un program politic și vine și cu o echipă, este atributul celui care dorește candideze pentru funcția de președinte al Partidului Social-Democrat. Eu voi veni cu o echipă, așa scrie la statut. Daniel Băluță sigur se va regăsi în echipa mea”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă Gabriela Firea se va regăsi pe această listă, Ciolacu a răspuns: ”Vom vedea. Vom avea o discuție. Doamna Gabriela Firea e președinta organizației de la București”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: