Ciolacu s-a întâlnit cu diaspora română din Israel

marcel-ciolacu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Tel Aviv, cu reprezentanții comunității românilor din Israel, el transmițând că în astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi.

”Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la București”, a dat asigurări șeful Executivului. ”Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la București. România a fost și este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei și familiile lor”, a mai spus premierul.

Sursa foto: X

Până acum, autoritățile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranță a peste 2.200 de cetățeni români din Israel și continua demersurile pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în țară. Ciolacu a declarat marți, la Tel Aviv, în declarațiile comune cu premierul Benjamin Netanyahu, că a decis să vină astăzi în Israel deoarece în astfel de momente dificile precum cele trăite de poporul israelian, partenerii și prietenii trebuie să își demonstreze solidaritatea. Premierul a făcut apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza și a precizat că este convins că întreaga comunitate internațională se va implica pentru deschiderea colidoarelor umanitare și pentru a oferi asistență necesară refugiaților.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL