VIDEO Ciolacu: S-a luat o decizie de a se face centralizat achiziţiile în zona medicală

Sursa foto: x

Premierul Marcel Ciolacu a afirnat că a fost luată o decizie de a se face centralizat achiziţiile în zona medicală şi aceste lucruri vor duce la o reaşezare a sistemului. El a precizat că nu poţi cheltui 1,2 miliarde de euro şi să ai încă anumite lipsuri.

Marcel Ciolacu a fost întrebat care este părerea sa despre sistemul de sănătate din România.
”Cred că trebuie să ne implicăm mai mult. Datoria mea a fost, cred că obosisem şi eu şi dumneavoastră să vedem breaking news-urile cu medicamentele pe care nu le găsim în spital. Datoria mea a fost, împreună cu ministrul Finanţelor, să găsim resurse pentru a direcţiona mai mulţi bani către Casa de Sănătate. În acest moment avem cheltuieli istorice de 1,2 miliarde de euro. Îmi lipseşte digitalizarea de la Casa de Sănătate, îmi lipsesc anumite statistici pentru a lua decizii mai punctuale în risipirea banilor publici. S-a luat o decizie de a se face centralizat achiziţiile în zona medicală şi toate aceste lucruri vor duce la o reaşezare a sistemului. Nu poţi să cheltui 1,2 miliarde de euro şi încă să avem anumite lipsuri”, a explicat premierul.
Marcel Ciolacu a adăugat că în cadrul reformei fiscale trebuie să aibă loc  deduceri din salariile celor cu venituri mici sau medii pentru dezvoltarea anumitor servicii cum este cel medical.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: