Ciolacu se agață de extremiști: ce arată, de fapt, consultările de la Palatul Victoria

Sursa foto: Guvernul Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, liderul al PSD, a demonstrat recent că în politică, pragmatismul poate depăși principiile morale. În încercarea sa disperată de a câștiga un avantaj în cursa pentru președinția României, Ciolacu a inițiat o serie de negocieri  cu scopul de a stabili data alegerilor prezidențiale. În acest context, el a recurs la discuții și alianțe cu figuri politice extremiste, într-un efort evident de a-și asigura susținerea lor.

În cadrul consultărilor de luni, Marcel Ciolacu a încercat să-și îmbunătățească imaginea de lider prezidențial printr-o serie de întâlniri cu diverși lideri politici, inclusiv cu cei ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și SOS România. Deși aceste întâlniri au fost prezentate publicului ca parte a unui proces democratic de consultare, ele au dezvăluit o realitate mult mai cinică: căutarea disperată a lui Ciolacu de noi aliați, indiferent de costurile morale sau ideologice.

În mod special, apropierea sa de Diana Șoșoacă, lider al SOS România, o figură cunoscută pentru retorica sa extremistă și populistă, a atras atenția. Supranumită „prințesa războinică” datorită stilului ei combativ și controversat, Șoșoacă a devenit un simbol al opoziției față de establishmentul politic tradițional.

„Pupătura” cu Șoșoacă, un spectacol grotesc

Marcel Ciolacu, care cu câteva luni în urmă critica extremismul și susținea că alianța cu PNL avea scopul de a-l combate, a fost văzut acum într-o ipostază diametral opusă. Gesturile sale amicale și deschise față de liderii extremiști nu fac decât să submineze propriile sale declarații și să ridice întrebări serioase cu privire la integritatea sa politică.

Această „pupătură” politică cu Șoșoacă nu este doar un semnal al flexibilității lui Ciolacu, ci și al disperării sale. Spectacolul grotesc al unei alianțe de conveniență cu extremiștii sugerează că Ciolacu este gata să renunțe la orice pretenție de principiu pentru a-și maximiza șansele de a ajunge la Cotroceni.

Marcel Ciolacu și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu cei mai controversați actori politici pentru a-și asigura calea spre Cotroceni. Această mișcare reflectă o politică lipsită de scrupule, în care onoarea și principiile sunt sacrificabile în fața ambiției personale. Rămâne de văzut dacă electoratul românesc va accepta această schimbare de tactică și ce impact va avea aceasta asupra viitorului politic al țării.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: