Ciolacu se întâlneşte cu patronatele pentru discuţii pe tema măsurilor fiscale

Sursa foto: x

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că lunea viitoare va avea o întâlnire cu mediul de afaceri privind perspectiva unor eventuale măsuri fiscale în 2025, precum şi o discuţie tehnică pe marginea colectării arieratelor, cifrate în acest moment la 175 de miliarde de lei.

„Eu nu cred că vom veni cu măsuri de creşteri de taxe, cum n-am venit nici în 2024, nici în 2025. (…) Este corect ca un prim-ministru să înceapă lucrul lunea, la Guvern, împreună cu domnul ministru al Finanţelor. Ne-am uitat un pic pe arierate. Suntem la 175 de miliarde arierate de colectat. Eu înţeleg şi această rezistenţă şi la digitalizare, înţeleg mai ales oamenii de afaceri şi companiile corecte să fie nemulţumite până când se închid toate imperfecţiunile sistemului. De aceea, mereu am cerut un dialog mult mai apropiat de oamenii de afaceri, de patronate şi eu voi avea luni o întâlnire cu patronatele şi, iarăşi, vom discuta şi tehnic, dar şi perspectiva în anul 2025 a eventualelor măsuri fiscale. Eu cred că prin organizare şi prin mai multă onestitate şi prin digitalizare şi închiderea portiţelor, câteodată legale, de optimizare fiscală putem depăşi acest moment fără să facem mari modificări”, a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, scrie Agerpres.

El a subliniat că măsurile ce trebuie avute în vedere pentru recuperarea arieratelor nu trebuie să vizeze, în primul rând, să bage oamenii la puşcărie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: