Ciolacu se întâlnește mâine la Bruxelles cu von der Leyen pentru renegocierea reformei bugetare

Ciolacu
Sursa foto: Inquam ? Octav Ganea

Zile decisive pentru economia României: Premierul Marcel Ciolacu merge din această după-amiază la Bruxelles ca să negocieze cu oficialii Comisiei Europene planul de reformă bugetară, dar și măsurile fiscale criticate de mediul privat. Guvernul ar fi respins categoric propunerea Comisiei de a majora TVA cu două procente, spun surse de la Palatul Victoria. Premierul vrea să o convingă pe șefa Comisiei să crească ținta de deficit – astfel încât – să nu pierdem bani europeni.

Premierul Marcel Ciolacu mizează pe întâlnirea decizivă din următoarele zile cu șefa Comisiei Europene – Ursula von der Leyen

„Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR. Finalizăm noua formă a Programului RepowerEU. Vom face Reforma Pensiilor. Depunem cererea de plată cu numărul 3. Și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul vrea să convingă Comisia să crească ținta de deficit la 5,5 la sută din PIB – pentru a nu pierde fonduri europene

În Coaliția de Guvernare s-au discutat mai multe măsuri: creșteri de TVA pe anumite segmente, impozite mai mari și eliminarea unor facilități fiscale. Plus, o reformă în aparatul bugetar.

Potrivit surselor politice, oficialii de la Bruxelles spun că nu ar fi suficient. Cu ce argumente va merge ACUM premierul în fața Comisiei Europene?

„Sunt absolut convins și există deja semnale în acest sens după prezența celor 3 miniștri la Bruxelles că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește mai mult pe europafm.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: