Skip to content
Politică

Ciolacu, semnal de alarmă: România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală

Inquam Photos / George Calin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală, întărind sistemul medical, secţiile ATI, reorganiznd DSP-urile şi procurând echipamentele şi medicamentele necesare. ”Forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece peste această perioadă, în schimb, Iohannis şi Guvernul PNL se pregătesc doar de alegeri”, a transmis Ciolacu.

”România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, şi în mod special a secţiilor ATI, procurarea medicamentelor esenţiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea şcolii on-line aşa cum trebuie, distribuirea măştilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri. Toate forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. În schimb, Iohannis şi Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv şi se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele şi au pierdut. La fel cum au făcut cu localele şi au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că PSD nu se teme de votul românilor.

”Le vom demonstra şi acum dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români! Ci siguranţa şi sănătatea lor, a părinţilor lor, a copiilor şi apropiaţilor! La sfârşitul lui iulie, Parlamentul a votat cu o largă majoritate o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale. Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a bloca această lege! Au contestat-o la CCR şi au pierdut. Două luni de tergiversări!!! Şi în continuare Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament! Iar până când preşedintele nu va promulga această lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis şi a Guvernului Său”, a mai scris Ciolacu.

Acesta face un apel ”în al 12-lea ceas, către TOATE forţele politice să se preocupe de vieţile oamenilor şi nu de procente”.

”Nu uitaţi esenţialul: în martie, România a intrat în stare de urgenţă pentru a pregăti sistemul sanitar, nu alegerile. Este momentul să ne aşezăm cu toţii la masă şi să găsim cele mai bune soluţii pentru ca România să treacă peste această încercare cu cât mai puţine victime”, a mai scris Ciolacu.

România a înregistrat, sâmbătă, 3.517 noi cazuri de COVID-19, cel mai mare numpşr zilnic de infectări de la debutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *