Ciolacu și Ciucă vor ca lista de europarlamentare să fie deschisă de o femeie „care să nu fi făcut politică până acum”

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, într-un eveniment dedicat reprezentării femeilor în alegeri, că speră ca lista de europarlamentare să fie deschisă de o femeie, care să nu fi făcut politică până acum şi să nu fi fost membră de partid, el precizând că acest lucru a fost propus şi de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Ştiti decizia politică luată de a face o alianţă electorală în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare şi sper ca lista de europarlamentari să fie deschisă de către o femeie, chiar propunând amândoi, şi eu şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, să fie o femeie care să nu fi făcut politică până acum şi să nu fi fost membră de partid. Eu îl consider un început”, a spus premierul la evenimentul „Grijă pentru Democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024”, potrivit News.ro.

Premierul a arătat că a făcut la partid sondaje pentru alegerile locale trecute şi în judeţul Botoşani, rezultatele au arătat că 70% din cei care au răspuns la sondaj vedeau profilul caniddatului pentru Consiliul Judeţean un bărbat. iar 65% dintre repondenţi erau femei.

„În momentul acela, am luat o decizie la partid şi am desemnat-o pe doamna Doina Fedorovici candidată pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. A câştigat alegerile cu 60%. Este o diferenţă mare între percepţie şi adevăr, între ce s-a întâmplat în trecut în România şi obişnuinţa de a răspunde într-un sondaj. Întotdeauna când există o decizie politică corectă, lumea va reacţiona în aceeaşi măsură, corect şi va ţine cont de schimbarea percepţiei în adevăr”, a ţinut să precizeze Ciolacu.

Prim-ministrul a mai spus că, în calitatea de preşedinte al unui partid social-democrat, „suntem foarte atenţi la preocupările electoratului feminin”.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: