Ciolacu spune că documentul privind colaborarea lui Nicuşor Dan cu Securitatea e un fals: Eu nu cred în acest document

Sursa foto: X

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că este „un fals” documentul privind o presupusă colaborare a primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, cu Securitatea comunistă, susţinând că acesta ar încerca „să creeze alte ştiri” pentru a nu discuta despre mandatul său la conducerea municipalităţii.

„Ne-a demonstrat Nicuşor Dan că se poate şi mai rău. Eu tot aştept, care sunt proiectele lui Nicuşor Dan. Ce a făcut. Să vină să spună. Înţeleg şi asta cu Securitatea, încearcă să creeze alte ştiri, să fie altă dispută, să nu fie despre ce s-a întâmplat”, a afirmat Ciolacu, la DC News.

El a fost întrebat dacă este de părere că acel document a fost dat publicităţii chiar de Nicuşor Dan.”E un fals. Dacă nu ai ce spune… Acum încearcă să spună că a fost trimisă de un …. Ce treabă are? Eu am ieşit din primul moment. Eu nu cred în acest document. Nu cred. Că ai tu de dat explicaţii, dacă e ceva sau nu, e treaba ta. Explică, dar nu asta e tema. Bucureştenii vor să îşi aleagă cel mai bun gospodar, bucureştenii vor să vorbească despre proiecte. De ce nu vine Nicuşor Dan la dumneavoastră să stea cu Gabriela Firea să discute? Să spună doamna Firea ce a făcut ea ca primar general şi ce vrea să facă şi să spună domnul Nicuşor Dan de cele 10 bărcuţe şi ce vrea să facă”, a afirmat premierul.

CNSAS a transmis marţi că nu a eliberat documentul privind o presupusă colaborare a lui Nicuşor Dan cu Securitatea comunistă, dar se vor verifica toate informaţiile conţinute de acesta „cu celeritate”, având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitate.

„În contextul apariţiei în spaţiul public a documentului intitulat ‘RAPORT- privind încadrarea informativă a cetăţenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaţionale de Matematică’ (9-21 iulie 1988), Colegiul CNSAS face următoarele precizări: 1. Documentul menţionat nu a fost eliberat de CNSAS; 2. Având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitatea documentului, Colegiul CNSAS a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informaţiilor conţinute de acesta, respectând procedurile interne; 3. Rezultatul verificărilor va fi făcut public după finalizarea procedurilor prevăzute de lege”, a anunţat CNSAS, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: