Ciolacu spune că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie

Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie. ”Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât şmecheriile şi calculele unora electorale”, a mai afirmat el.

Potrivit News.ro, Preşedintele PSD a fost întrebat după şedinţa conducerii PSD dacă este exclus pentru PSD ca data alegerilor prezidenţiale să fie mutată în decembrie.

”Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înţelegem de ce exclus această variantă”, a spus preşedintele PSD.

El a precizat că a spus foarte clar că nu va ieşi să anunţe comasarea alegerilor decât cu un calendar întreg al alegerilor din acest an, nu din funcţia de preşedinte PSD, ci din funcţia de premier.

”Eu nu fac aşa ceva, am vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acest lucru, dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul României reprezintă altceva decât şmecheriile şi interesele şi calculele unora, electorale. Guvernul României e Guvernul României, indiferent din ce partid faci parte.

Întrebat dacă se referă la PNL, Ciolacu a spus că se referă la statul român şi a fi corect. ”Dacă vrei respect de la români, trebuie să arăţi respect”, a completat Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: