Skip to content
Politică

Ciolacu: Ştim şi noi şi Orban, dacă moţiunea ajunge la vot, trece. Şeful PSD va cere excluderea celor 5 care au lipsit de la şedinţa de luni

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că partidul său, aflat în opoziţie are dreptul să depună şi o moţiune de cenzură în sesiune ordinară, fiind convins că, în orice caz, dacă se va ajunge la vot, va fi votată.

Suntem în opoziţie, am introdus o moţiune de cenzură. Cu adevărat, pentru prima dată în România a fost introdusă în sesiune extraordinară. Nu consider că este un eşec, deoarece în acest moment nu avem un vot. Nu ne aşteptam ca parcursul până la votul pe moţiune să fie atât de lung. Ştim şi noi şi domnul Orban că dacă această moţiune ajunge la vot, trece. Avem dreptul, constituţional, ca să depunem o moţiune de cenzură în sesiune ordinară. Nimeni nu poate să ia acest drept opoziţiei. Noi, începând cu ziua de mâine, intrăm în sesiune ordinară. Va fi vot pe moţiune. Că va fi pe această moţiune, că va fi pe o moţiune în sesiunea ordinară, până la urmă nu vor putea evita„, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

El a precizat că cei cinci parlamentari PSD care nu au fost prezenţi luni la şedinţa în care urma să fie votată moţiunea urmează să fie excluşi din partid: „Decizia mea este clară. Mâine vom face un comitet politic naţional şi o să propun excluderea tuturor celor cinci. Eu nu cred în îmbolnăviri de azi de dimineaţă până la ziua votului„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *