Skip to content
Politică

Ciolacu susţine că proiectul PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare

Inquam Photos / George Călin
" "

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, azi, că proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL privind reducerea TVA trebuie pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

„PNL trebuie să-şi aducă aminte şi de proiectul iniţiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% şi a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem şi pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL şi-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocaţiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare. Deşi a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluţii”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

" "

Liderul PSD a adăugat că social-democraţii se pronunţă pentru tăierea pensiilor speciale, „însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională”.

„Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic”, a transmis Marcel Ciolacu.

Propunerea legislativă privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Deşi iniţiativa a aparţinut unor deputaţi PNL, în cadrul dezbaterilor social-democraţii au pledat pentru adoptarea acesteia, în timp ce liberalii au cerut un punct de vedere fundamentat din partea Guvernului, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *