Skip to content
Politică

Ciolacu susține că PSD a dublat capacitatea de testare a României: Nu am mai stat după acest Guvern, depășit total de situație

Inquam Photos / George Călin

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul PSD Marcel Ciolacu atacă dur Guvernul Orban pe tema testării cetățenilor. Potrivit acestuia, PSD ar putea ajuta la producerea a peste 3000 de teste pentru coronaviurs.

Totodată, Ciolacu atrage atenția că, datorită PSD, în prezent, 29 de aparate de respirație sunt în funcțiune, iar 10 urmează să fie instalate, fără a „mai sta după acest Guvern”.

„În fiecare zi, peste 3.200 de #teste COVID-19 s-ar putea face în plus în România, prin implicarea aleșilor locali ai #PSD, iar în curând capacitatea de testare va depăși 4.000!

Nu am mai stat după acest Guvern, depășit total de situație! De la începutul crizei, președinții de Consilii Județene și primarii PSD din marile municipii au alocat, din resursele locale, peste 34 de milioane de lei pentru achiziția #aparatelor de testare tip PCR.

29 de astfel de echipamente sunt # deja în funcțiune și încă 10 urmează să fie instalate.

Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României. Ei și-au făcut datoria, dar este clar că Guvernul nu vrea să folosească la maximum această infrastructură și să testeze mai mult. De aceea, pe plan local nu se trimit teste suficiente și nici personal care să le proceseze.

Le mulțumesc colegilor mei pentru tot efortul depus în gestionarea pandemiei la nivelul comunităților pe care le conduc. Felicitări pentru răspunsul prompt în fața pandemiei!”,  a scris Ciolacu pe pagina personală de Facebook, adăugând un clip video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *