Ciolacu: Tata era un om mai dur. Am crescut la bloc, într-o comunitate unde oamenii nu încuiau uşile

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Marcel Ciolacu, a povestit despre familia sa, arătând că este oltean dinspre tată şi moldovean dinspre mamă. Ciolacu spune că nu şi-a cunoscut bunicii, a crescut la bloc, într-o comunitate unde oamenii nu încuiau uşile apartamentelor, a avut o copilărie frumoasă, chiar dacă părinţii săi erau ”foarte stricţi”.

”Tata era un oltean dintr-o familie foarte numeroasă, 11 fraţi. Un singur frate am prins în viaţă. Eu nu mi-am prins niciun bunic în viaţă, nici din partea mamei, nici din partea tatălui. Şi era un om mai dur, mai posac, venea din şcoală militară, avea trei băieţi, trebuia să-i ţină în mână. În momentul în care n-am reuşit să intru la facultate, imediat m-a trimis la muncă şi înainte de armată şi după armată acelaşi lucru: dom-le, n-ai fost în stare, du-te, doar nu te ţin eu în spate!”; a povestit Marcel Ciolacu, marţi seară, într-un interviu la Antena 3.

El a afirmat că, din partea mamei, e moldovean,

”Mama venea dintr-o familie din Tecuci, din Moldova. Fraţii mei au fost amândoi născuţi la Tecuci. De exemplu, parte din parcul din Tecuci este fosta curte a mamei mele, a părinţilor mamei mele, a bunicului. Repet, eu nu l-am prins, ce am ca amintire de la bunicul e cadranul de vitezometru de la Buick-ul, de maşina pe care a avut-o şi care a fost luată de comunişti. L-au făcut întâi şofer pe propria maşină şi pe urmă l-au trimis la canal şi în doi ani de zile a murit. Deci, cumva, bunicul a donat tot statului român, gara din Tecuci e construită pe via lui bunicu, a donat tot statului român, ca mama mea să fie lăsată să dea Bacalaureatul. Astea erau vremurile. Singurul lucru nedonat sunt locurile de la cimitir, unde sunt părinţii mamei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El spune că nu a revendicat niciodată nimic din acele donaţii.

”Am vorbit cu mama – Dumnezeu să o ierte!  – şi am întrebat-o: «Mamă, uite, toată lumea revendică», că se ştia cum se făceau documentele în acele vremuri. Şi mi-a zis: nu, aia a fost decizia bunicului tău, respectă-i decizia! Nu ai nevoie de nimic nici tu nici eu. Ăştia erau părinţii mei, foarte stricţi, dar cu nişte principii foarte sănătoase”, a spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: