Skip to content
Politică

Ciolacu: Toţi liderii de grup au fost de acord să facem apel nominal; asta este cutuma

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că toţi liderii de grup parlamentar au fost de acord cu amânarea şedinţei de plen comun în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură şi cu apelul nominal de la ora 15,30.

„Toţi liderii de grup au fost de acord să facem acest apel nominal. (…) Aşa scrie în Regulament. Uitaţi-vă şi în Constituţie şi în Regulament. În momentul în care toţi liderii de grup sunt de acord în consens cu un lucru aşa se face. Asta este cutuma. Au acest drept. Îi lăsaţi şi pe ei să aibă şi drepturi?„, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce a fost nevoie de apel nominal.

El a adăugat că parlamentarii PSD au fost cei mai numeroşi dintre cei prezenţi în sală şi aveau termen să ajungă la şedinţa de plen până la ora 15,00.

Potrivit acestuia, dacă după apelul nominal nu este cvorum, probabil că se va suspenda şedinţa.

„Ca să respecţi legile ţării nu poţi să bagi 465 de parlamentari în cvorum. Vor fi toţi de la PSD prezenţi la moţiunea de cenzură”, a arătat el.

Şedinţa Parlamentului în care erau programate dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a fost suspendată luni pentru o oră, lucrările urmând să înceapă la ora 15,30 cu un apel nominal pentru verificarea prezenţei deputaţilor şi senatorilor.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat, după consultarea liderilor de grup, că s-a decis, prin consens, efectuarea unui apel nominal.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că apelul nominal va începe la ora 15,30.

La începutul şedinţei Parlamentului, Marcel Ciolacu a anunţat că sunt prezenţi 170 de parlamentari. Cvorumul de şedinţă este de 233 de parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *