Ciolacu: Trebuie să ne hotărâm. Ori cotă unică 16% pentru toată lumea, ori trecem la impozitarea progresivă

Sursa foto: idealista

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar mediul de afaceri şi cel politic, adică Guvernul, Coaliţia, trebuie să decidă dacă va fi menţinută cota unică, însă să fie cu adevărat unică, sau se va trece la impozitarea progresivă.

„România va trebui să decidă dacă rămâne la cota unică sau va introduce impozitarea progresivă. Va trebui să decidem, pe o perioadă medie, care sunt soluţiile. Ori menţinem cota unică, dar să fie cotă unică, creând un mediu concurenţial pentru toată lumea, fără excepţii, şi să fie 16%, să avem un TVA pe care să nu-l creştem, pentru că o majorare ar aduce o scădere a creşterii economice şi o creştere a inflaţiei, sau să trecem la impozitarea progresivă. Eu nu refuz niciuna dintre variante”, a spus premierul, scrie Digi24.ro.

Ciolacu a explicat că „ambele au plusuri şi minusuri”.

„Cota unică nu-mi creează un disconfort, dacă această cotă unică rămâne, dar în acest moment ea nu mai este unică. Sunt peste 500 de modificări legislative diverse care au modificat cu totul filosofia Codului Fiscal”, a mai declarat prim-ministrul.

„Nu vor fi măriri de taxe şi impozite în 2024”

„Am spus-o şi repet. În 2024, din punctul meu de vedere, sunt două lucruri foarte clare. Nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabilitate politică, pentru că avem, indiferent de discuţii în interiorul coaliţiei, avem o datorie faţă de dumneavoastră”, a zis premierul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL