Ciolacu: Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, miercuri, că, deşi situaţia în coaliţie este tensionată, Guvernul funcţionează în continuare. ”Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid”, a afirmat Ciolacu, precizând că nu a mai discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, întrucât nu a avut ”nicio urgenţă”. Discuţiile politice, anunţă liderul PSD, au loc în continuare între secretarii generali ai celor două partide. Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora PSD va face alianţă cu AUR, Ciolacu a declarat: ”E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă l-a sunat cu Nicolae Ciucă şi a afirmat: ”Nu l-am sunat, n-am avut nicio urgenţă şi nici el pe mine”.

Întrebat dacă poate funcţiona Guvernul aşa, având în vedere tensiunile din coaliţie, Ciolacu a precizat: ”Da, pentru că un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid. Lucrurile politice se discută în continuare la nivelul secretarilor generali ai partidelor”.

Întrebat ce crede despre afirmaţiile că PSD ar putea face o alianţă cu AUR, Ciolacu a declarat: ”E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei. Eu n-am nicio problemă, poate să spună orice”.

Ciolacu a reiterat ideea că ”este exclus vreodată ca PSD să facă o alianţă cu AUR”.

”Îmi cer scuze şi la PNL, şi la domnul Ciucă, dar cu astfel de minciuni nu câştigi alegerile. Mă aşteptam să fim mai inventivi în această campanie, nu cu tâmpenii de genul că PSD fură, are puterea totală. Aduc aminte că domnul Iohannis îşi dorea guvernul său. Eu v-am anunţat foarte clar că primul ministru nu va fi de la PSD şi acest lucru o să-l fac imediat după alegeri, după 1 decembrie, după ce românii se vor exprima prin vot. Nu pot să-l fac acum, dar pe 1 decembrie”, a mai afirmat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”prea multe scenarite încurcă”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că judecătorul constituţional propus de PNL s-a opus deciziei de invalidare a candidaturii Dianei Şoşoacă la preşedinţia României.

”Prin această decizie sigur că există o anumită bucurie în tabăra Partidului Social Democrat pentru că, practic, se întrevăd premisele ca în turul doi să intre liderul PSD împreună cu liderul AUR; iacătă ce formulă nouă de coaliţie politică, iacătă ce formulă nouă de guvernare, PSD-AUR”, susţine Ciucă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: