Skip to content
Politică

Ciolacu va sesiza CCR luni, după ce Iohannis l-a desemnat din nou pe Orban pentru funcția de premier

Inquam Photos / George Calin

UPDATE: Ora 16.00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar putea sesiza, cel mai probabil luni, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict între şeful statului Klaus Iohannis şi Parlament, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier.

Potrivit unor surse social-democrate, Marcel Ciolacu s-a consultat vineri cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi a decis să facă această sesizare la CCR.

La documentul prin care va fi sesizată Curtea lucrează mai mulţi jurişti din PSD, iar acesta va fi finalizat până luni. Tot luni urmează ca preşedintele Camerei să anunţe oficial decizia pe care a luat-o cu privire la acest demers, relatează agerpres.ro.

Știrea inițială:

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

„Mâine (n.r. vineri) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Reacția vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat, tot joi, că îl desemnează pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier, scrie dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *