Ciolacu: Se face o paralelă cu Colectiv. S-a intervenit exemplar. Cine va fi găsit vinovat, cu siguranță va plăti

Sursa foto: captură video

Premierul României, Marcel Ciolacu, a mulțumit tuturor celor care au luat parte la operațiunile de stingere a incendiului de la Crevedia și pentru transportare celor răniți, fiind de părere că s-a intervenit exemplar.

Avem ședință acum. Important e că azi-noapte s-a acționat exemplar. Și în spitale și mulțumim medicilor, asistentelor și celor care au acționat pe salvări azi-noapte.Trebuie să mulțumesc pompierilor, jandarmilor, polițiștilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă cu Colectiv. Părerea mea e că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăilești, unde s-a terminat foarte tragic”, a afirmat premierul României, înainte de ședința celulei de criză.

Sunt transferați până acum 4 persoane. Două au ajuns în Belgia, două urmează să ajungă la Milano. Sunt pregătite încă 7 transferuri. Sunt 3 persoane în stare gravă la Floreasca, încă două la Bagdasar, de la prima explozie”.

Întrebat de anchetele care încep și de cei vinovați, liderul de la Palatul Victoria a precizat: „Important e că cine va fi vinovat, cu siguranță va plăti”.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a precizat că Parchetul General va stabili de competența cui este anchetarea acestui caz, întrebat dacă trebui să cerceteze un procuror militar sau unul civil. „Nu am îndoieli privind profesionalismul lor”.

Fără autorizație de funcționare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că firma din Crevedia care deținea rezervoarele GPL care au explodat nu deținea documente sau autorizație de funcționare.

Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt„, a afirmat Raed Arafat.

58 de victime

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, au fost înregistrate 58 de victime.

Primele opt victime au fost făcute de prima explozie, dintre acestea o persoană a decedat în urma unui infarct, fără să aibă arsuri, iar celelalte şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul „Bagdasar-Arseni”), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.

Celelalte 50 de victime au fost cauzate de a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte și 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Tatăl patronului firmei unde a avut loc explozia de la Crevedia a venit cu o declarație neobișnuită privind consecințele deflagrației, considerând despre pompierii angajați în stingerea incendiului că e „treaba lor”, în ceea ce privește rănile suferite.

Într-un interviu pentru România TV, imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”, a precizat edilul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: